20 Nisan 2010 Salı

Yatak Odası Mobilya Dekorasyonu

Çekmeceli şifoniyer
Yatak odanizda ne kadar az esya olursa o kadar ferah ve sakin bir ortam yaratmis olursunuz. Bu nedenle, eskiden yatak odasi takimlarinin olmazsa olmazlarindan olan ancak, asla kullanilmayan tuvalet masasindan vazgecmeye ne dersiniz? Eni genis bir tuvalet masasi yerine, cekmeceli uzeri aynali bir sifoniyer kullanabilirsiniz.

İşin sırrı duvar renginde
Yatak odanizi kasvetli gosterecek kirmizi, bordo, koyu yesil gibi renkleri kullanmaktan kacinin. Eger bu renklerden vazgecemiyorsaniz, tek bir duvari koyu renge boyayip, yatak odaniza modern bir hava kazandirabilirsiniz.
Yatak Odası
Duvarlara farklı uygulamalar
Duvarinizda illa tek tip olacak diye bir kural yok, Farkli bir secenek olarak, duvarinizi yariya kadar pastel tonlarda ve kucuk cicek desenli turden kagitla kaplayip, devaminda tavana kadar kombin bir renge boyayabilirsiniz.
Bu uygulamanin tam tersini yapmaniz da mumkun elbet. Kablolarin olusturdugu cirkin goruntuyu engelleyebilmek icin basucu lambasi yerine aplik kullanabilirsiniz.

Halı secimine dikkat!
Her ne kadar yerde duracak olsa da odanizda karisik bir goruntu yaratmamasi icin kilimlerden ve otantik desenli halilardan uzak durmalisiniz.

Perdede renk oyunları
Duvariniz duz renk ise kontrast renkte bir guneslik perdeyle odaniza hareketli bir hava verebilirsiniz. Tul secimizdeyse klasik beyaz yeri­ne odanizin renginde bir tul secmeniz, kontrast renkteki gunesliginizle uyum saglayacaktir.

sakinlik icin yumusak ışık
Yatak odasinda kristal ya da birden fazla ampul takilabilen bir avizedense, yumusak isik veren bir avize tercih edilebilir. Buzlu camdan yapilan ve direkt isik vermeyen avizelerin yatak odaniza hos bir hava kazandiracagina emin olabilirsiniz, artik keyifli uykular yasayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder