18 Nisan 2010 Pazar

İkinci El Mobilya Tasarım

Bircok buyuk mobilya markasi, urunlerini imal veya ithal ediyor, teshirlerine koyuyor, cekime gonderiyor, yerlerine yeni koleksiyonlar getiriyor. Bu urunlerden bazilari seri sonu ya da defolu oluyor. Bazen de yeni gelen urunlerden bu mobilyalara yer kalmiyor. Yeni ev alanlar, mobilyalarini da yeniliyor. Aileler yurtdisina tasiniyor veya yurtdisindan kisa sureligine Turkiye ye geliyor. Aile buyuklerinden yadigarlar kaliyor. Ofisler ayni sekilde yeniden dosenip sonra kapanabiliyor. Peki butun bu sureclerde mobilyalara ne oluyor Es dosta dagitiliyor, bazen daha kotusu depolarda curuyor veya atiliyor. Iste bu objelerin degerlenmesi gerektigi, iki girisimci ruhun kafasina dank edince 5 yil once ikinci el mobilya magazasi Dank! acilmisti.

Ikinci el mobilya

Ic Mimar Cahit Musal ve turizmci Yagmur Musal in hikayesi Maslak taki Oto sanayi sitesi nde basladi. Bir oto tamirhanesini mobilya ve tasarim atolyesine donusturduler. 60 metrekarelik dukkana ilk gunlerde koyacak mobilya bulmakta zorlandilar. Magazanin adi zamanla kulaktan kulaga yayildi. Magazalarini Uptown Alisveris Merkezi nin 650 metrekarelik garajina tasidilar. Esas yukselislerini de vintage teriminin moda oldugu son gunlerde yasamaya basladilar.  

Ikinci el mobilya


Hedefleri tasarimin degerini bilen fakat kisitli butcesi olan insanlara ulasmak. Dank ta masa, koltuk takimi, aydinlatma ve sandalye gibi objeler bulmak mumkun. Bugun 685 metrekarelik dukkanlarina sigmakta zorlaniyorlar. “Magazaya ikinci el disci koltugu koysak onu bile satariz” diyorlar.

Objelere her gecen gun yenileri ekleniyor. Bu yuzden magazaya sik sik ugramanizda fayda var. Dank ta bulabileceginiz markalardan bazilari; Eames sandalye, Breuer sandalye, Egg sandalye, Knoll suet kanape, Arco aydinlatma, Louis Poulsen aydinlatma, Eames deri calisma sandalyesi ve Robin Day tasarimlari. Fiyatlar 5 ile 5 bin YTL arasinda degisiyor.

Ürunler ithalatci veya imalatci firmalarin stoklarinda kalmis, teshirde durmus, seri sonu, defolu, ikinci el guncel, modern ev, ofis, vintage ve kendi tasarimlari olan mobilya ve aksesuvarlardan olusuyor. Dank ta satilacak objeler secilirken oncelikle mobilyalarini vermek isteyen magazalarin tarzlarina bakiliyor. Mobilyalar guncel, modern tarzlarda ve 60-70 li yillarin saglam tasarimlariysa aliniyor. Eger siz de ikinci el urununuzu satmak istiyorsaniz info@dank-design.com adresine resmini, hangi yil nereden aldiginizi belirterek mail atabilirsiniz. Dank yetkilileri satin aldiklari urunlerde hasarla karsilasirsa once ahsap ve metal aksamlari onariyor, gerekirse cilasi ve boyasi yenileniyor.

Magazadaki urunler her yastan insana hitap ediyor. Musteri profili agirlikli olarak parasinin degerini bilen, kaliteli urun arayan universite ogrencilerinden olusuyor.

ÖZEL TASARIMLAR

Dank ayni zamanda tasarim atolyesi olarak hizmet veriyor. Kisiye ozel mekan ve mobilya tasarimi yapiliyor. 2005 te Design Week e katilmalariyla isimleri daha cok duyulmaya basladi. Ikili ic mimari uygulamalara da basladi. Magazanin tasarim ekibinin basinda Ic Mimar Cahit Musal var. Tasarimlarinin cikis noktasi fonksiyon, ancak arkasinda mutlaka bir felsefe olmasina calisiliyor.

LEONARDO NUN MASASI

Magazanin en cok bilinen tasarimi, 2005 Design Week te sergilenen Leonardo nun Masasi. Tasarimi Cahit Musal a ait. Ilhamini ise Leonardo Da Vinci nin Halic in uzerine insa edilmek uzere tasarladigi kopruden almis. O zamanlar Osmanli devleti projeyi rafa kaldirmis, yuzyillar sonra Norvecli bir fotografci Da Vinci nin kopru eskizlerini hayata gecirmisti. Musal ikilisi de Da Vinci nin tasarimindan esinlenerek bir masa yapmaya karar veriyor. 330 santim boyunda, 100 santim eninde ve 150 kilogram agirliginda bir cam tablayi ancak bir kopru strukturunun tasiyabilecegini dusunuyorlar. Da Vinci nin kopru formu sayesinde de bunu basariyorlar. 1,5 ayda tasarimi bitiyor. Dank ta satilan bu masanin fiyati 3500 TL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder