10 Mayıs 2010 Pazartesi

Dekorasyonda Renkler ve Karakteriniz

Kozmetik firmalari ve guzellik uzmanlari da renklerin kisiler uzerindeki etkisini dikkate almaya basladilar. Renkli banyo sampuanlari, kremler, yaglar ve jeller renk terapisinin birer parcasi sayiliyorlar. Bu urunleri satin alirken yapilmasi gereken sey, gozunuze hos gorunen rengi secmek degil, renklerin sizde uyandirdigi duyguyu dikkate almaniz gerek.
Gelelim renklerin, karakterle iliskisine. Uzmanlar kisilerin belli renkleri digerlerinden fazla sevmelerinin bir rastlanti olmadigini, renklerin karakter turlerini simgeledigini ileri suruyorlar. Bu teorinin dogruluk derecesini tartismayi bir yana birakalim. Renklerin hangi karakteristik ozellikleri tasidiklarini inceleyelim?

Mavi

Hikaye anlatmaya cok meraklisiniz. Hayal gucunuze diyecek yok. Cocuklara cok duskunsunuz. Iyi bir doktor, hemsire veya ogretmen olabilirsiniz. Gercekler ve durustluk sizin icin buyuk onem tasiyor. Mavi tutkunlari, bir kez aldatilirlarsa, o kisiye bir daha asla guvenmezler. Inatcisiniz. Fikirlerinizi sonuna kadar savunursunuz. Dinlenmek icin muzik dinlemeyi yeglersiniz.

Menekşe rengi

Moda, dekorasyon ve guzel sanatlar sizin icin en uygun ilgi alanlari. Yaraticisiniz ve hayal gucunuz cok genis. Eger sectiginiz meslek sizin yaraticilik merakinizi tatmin etmiyorsa, hayattan zevk almaniz zorlasir. ailenize ve yakinlariniza yabancilasirsiniz. Duygularinizin ve yaraticiliginizin baski altinda tutulmasi yasama sevincinizi azaltir.

Pembe

siz mukemmel bir ev sahibesisiniz. Evinize gelen konuklari rahat ettirmek icin elinizden geleni yaparsiniz. Yemek pisirmekteki ustaliginizi da gozardi etmemelisiniz. Dogup buyudugunuz kentte yasamaya devam etmekten hoslanmayabilirsiniz. Hayatinizin degisik donemlerinde baska kentlerde yeni baslangiclar yapmak istersiniz. Geri planda kalmayi yeglersiniz. Insanlari dogru olani yapmaya yonlendirirsiniz. Bu nedenle yoneticilik sizin icin cok uygun bir meslek.

Kırmızı

Harekete meraklisiniz. Kirmizi sevenlerin ihtirasli olduklari soylenir. siz durust ve acik sozlusunuz. Insanlar belki sozlerinizden hoslanmayabilirler ama en azindan onlar hakkindaki dusuncelerinizi bilmekten mutluluk duyarlar.

Turuncu

Her zaman duygulariniz sizi yonlendirir ve baskalarinin duygularini da cok cabuk anlarsiniz. Insanlarin sizi toplumsal mesleklere uygun gormeleri caninizi sikar. sosyal yaniniz cok guclu. Her zaman rahat ve iyimser bir tutum icinde olmaniz, cevrenizde sevilen bir kisi olmanizi sagliyor. Fakat dogrusunu isterseniz sizinle basetmek cok zor. Kendinize fazla guveninizin olmamasi zayif yaniniz.

Sarı

siz ancak kisiliginize uyum saglayanlarla dostluk kurabilirsiniz. Esprilisiniz. Kelimeleri cok guzel kullaniyorsunuz. Kitaplarla araniz iyi. Ancak hikayenin ya da konunun ana fikrini anladiginiz zaman onu okumaktan vazgecebilirsiniz. Kafaniza diyecek yok ama ellerinizle ayni derecede basarili isler cikarabileceginiz soylenemez. Gazetecilik, halkla iliskiler sizin icin uygun meslekler.

Yesil

Dostlarla beraber olmayi seviyorsunuz ama bazen de yalniz kalmak sizi rahatlatiyor. Duzenlisiniz. Her zaman gelecege donuk planlar yapip bunlari mutlaka uygulamak istiyorsunuz. Bazilari sizi inatci olmakla suclayabilirler. Tehlikeli girisimlerde bulunmaktan kaciniyorsunuz. Duygulariniza ve esyalariniza cok baglisiniz. Dogaya duskunlugunuz tutku derecesinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder